20 Ocak 2015 Salı

Organik tekstil ürünleri alerjin üretmiyolar.

 Özenle aldığımız nevresim takımlarını nasıl ilk günkü gibi canlı ve renkli kalmasını sağlayabiliriz? 
Ev tekstil ürünlerinde alerjiye neden olacak alerjinlerin oluşumunu engellemenin en iyi yolu sık sık yıkamaktan geçiyor. Yüksek sıcaklıktaki su, ürünlerde bulunan alerjiye neden olabilecek maddeleri yok ediyor. Ama diğer yandan çok sıcak su ile yıkanan nevresim takımlarının çekme ihtimali var. Ayrıca aşırı sıcak su nevresim takımlarınızın çok çabuk yıpranmasına neden olur. 40 derece nevresim takımlarını yıkamak için idealdir. 40 derece enerji tasarrufu sağlamamıza da yardımcı olur. Ayrıca 40 derecede yıkanan nevresim takımları 90 dereceyle yıkanan takımlara oranla çok daha iyi sonuç verir.
Nevresim takımlarınızı yıkarken, mutlaka renkli ve beyazları a



yırın. Böylece nevresim takımlarınızın rengini korumuş olursunuz. Koyu renkli nevresim, birlikte yıkadığınız açık renkli nevresimi boyar.
 Nevresim takımlarını yıkarken tersine çevirin ve bu şekilde yıkayın,çamaşır suyu veya ağartıcı kullanmayın. Yumuşatıcı kullanarak, pamuk nevresiminizin yumuşacık olmasını sağlayın. Renkli nevresimlerin renginin solmaması için, önce arka yüzünü, sonra ön yüzünü ütüleyin. 
• Nevresimleri ütülerken, kırışıkların kolay açılması için, çamaşırları hafif nemliyken ütüleyin. 
• Pamuk nevresimleri kullanmadığınız dönemlerde, havadar bir ortamda saklayın ve sık sık havalandırın. 
Ev tekstil ürünlerinin alerjin üretmesini engellemenin en iyi çözümü organik ürünler kullanmaktan geçiyor. Organik tekstil ürünleri alerjin üretmiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder