21 Ocak 2015 Çarşamba

Nevresim Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

ecocotton Krızantem organik nevresim takımı

Yatak örtüsü ve nevresim seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Evlilik hazırlığı yapanlar, yatak odasında yenilik isteyenler ve özellikle sağlıklı bir uyku için ne yapsam diye düşünenler varsa bugünkü yazımız sizin için.

Yaşamımızın neredeyse üçte birini uyuyarak geçiririz, bu sebeple, kaliteli uyku hepimiz için büyük önem taşır. Rahat bir uyku için, yatak örtüsü ve nevresim takımlarının kaliteli ve konforlu olması şarttır. 

Kaliteli uyku için kilit noktası, nevresim takımı seçmektir. Nevresim takımını seçerken, sağlıklı, kaliteli ve dayanıklı kumaşları tercih etmelisiniz. Kumaş türlerini daha yakından tanımak için, aşağıdaki bilgiler size yardımcı olacaktır: 
Nevresimleri basit olarak sınıflandırırsak Ranforce, Saten, Pamuk saten gibi gruplandırabiliriz.
Dokuma sıklığı önemli bir kavramdır. Dokuma sırasında sıklık ayarı yapılmaktadır. Kalite de bu 
sıklığa göre belirlenmektedir. 57 tel, 81 tel, 120 tel gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Ranforce 
nevresimler 57 telden oluşmaktadır. Pamuk satenler 81 tel olmaktadır. Ranforce nevresim takımları ile saten nevresim takımları arasında dokuma farklılıkları vardır. Lüx saten nevresimler 120 tele kadar çıkmaktadır. Pamuk olmayan bazı kumaşlar hem rahatsız etmekte hem de alerji yapabilmektedir. %100 pamuk olması önemlidir. Pamuk saten nevresim takımları dokuma sıklığı yüksek olduğu için çok kaliteli ve gösterişli oluyor
Nevresim takımlarında kullanılan kumaş türleri ve özellikleri 
Pamuk kumaş: En çok tercih edilen, doğal kumaş çeşididir. Pamuk, dayanıklı bir malzemedir ve oldukça yumuşaktır. Hava geçirgenliğinin yüksek olması sebebiyle, uyurken vücudunuzun hava almasını sağlar. Böylece, terleme ve rahatsızlık hissi yaratmaz. Serin tutar ve esnek yapısı sayesinde dayanıklıdır. Kırışmaya meyillidir ve yüksek sıcaklıkta yıkandığı zaman çekebilir. 
Polyester kumaş: Sentetik kumaşlardan en çok kullanılan çeşittir. Kaygan, parlak ve yumuşaktır. Fazla kırışmaz ve ısıya dayanıklıdır. 
Saten kumaş: Saten, lüks hissi uyandıran bir kumaştır. Parlak ve kaygandır. Nevresimde de sık kullanılan bir materyal olan saten, kaliteli bir malzemedir ve oldukça pahalıdır. 
Emprime kumaş: Desenli ve baskılı kumaşlardır. Nevresimde sıklıkla kullanılır. 
Organik kumaş: Bir çeşit pamuk kumaştır. Bu pamuğun üretimi sırasında, organik teknikler kullanılır. Sentetik gübre, böcek veya kimyasal kullanılmaz. Sağlık açısından çok güvenilirdir. Bu sebeple, özellikle son dönemlerde gittikçe popülerleşmeye başlamıştır. 
Mısır pamuğu kumaş: Çok kaliteli bir malzemedir. Yıllarca dayanır, bu sebeple oldukça fazla tercih edilen bir kumaş türüdür. 
Bambu kumaş: Bambu bitkisinden elde edilen doğal bir elyafla dokunan kumaşlara, bambu kumaş denir. Bambu elyafı, anti-bakteriyel özelliği sayesinde oldukça hijyenik bir ortam sağlar. Yumuşak bir kumaştır ve hava geçirme özelliği sayesinde serin tutar. Yaz aylarında kullanmak için idealdir. Nem çekme özelliği vardır, bu sayede teri kolayca emer ve rahatsızlık yaratmaz. Hafif, yumuşacık ve ipeksi bir dokunuş hissi yaratır. 
Kreton kumaş: %100 pamuktan imal edilir. Hava geçirme özelliği sayesinde, terletmez ve sağlık açısından uygundur. 
Poli-koton kumaş: Pamukla polyester malzemenin belli oranlarda karışımından oluşur. Pamuk kumaştan daha dayanıklıdır ve kırışmaz. Polyester, hava geçirmeyen bir malzeme olduğu için, yaz aylarında kullanıma pek uygun değildir. Pamuk kumaşa göre daha ekonomiktir, bu sebeple daha çok tercih edilir. 
kaynak:http://evhayat.com/nevresim-secimi-ve-kumas-turleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder